Annorlunda reseguide om S:t Petersburg

Resetidskriften Mondo utsåg boken till Årets resebok 2003.
Den var också nominerad för Fack-Finlandia priset 2004.
Läs juryernas motiveringar. Boken prisbelönades även av Svenska litteratursällskapet.

År 2003 fyllde Nordeuropas mesta metropol, S:t Petersburg, 300 år. Det firades med pompa och ståt – S:t Petersburg är verkligen en stad som det lönar sig att besöka!
    Därför skrev journalisterna Anders Mård, Milena Parland och jag denna reseguide. Boken är riktad till nordiska resenärer och läsare som vill lära sig mera. Boken består av 19 reportage som tar läsaren bortom turistfällorna och lyfter fram vardagslivet, människorna, historien, kulturen och udda sevärdheter - ofta med glimten i ögat och på ett lättfattligt sätt.
    Andrej Scherbakov har bidragit med omkring 50 fotografier medan Rikard Lassenius är grafisk formgivare.

Boken utkom samtidigt på svenska på (dåvarande) Söderströms förlag i Finland och i Sverige på Bokförlaget Fischer & Co, samt på finska (översatt av Helena Autio-Meloni och Christiane Eriksson) på Tammis förlag.

"Pietari - metropoli nurkan takana" blev den första så kallade hybridboken (bok för synskadade) i Finland.
Läs mer!

 

Smakprov  
  • Fyrs i glamour (pdf)
    Poker är på "allas" läppar (... när denna bok skrevs). Läs ett utdrag ur boken om ett pokeräventyr i glamourens huvudstad.
  • Grönt andrum (pdf)
    S:t Petersburg har fantastiska parker där både resenären och stadsbon kan koppla av. I denna lugna miljö kommer ryssens andra jag fram: plötsligt är butterheten som bortblåst. Ett reportage från Sovjetparken.
Recensioner