Utgivningar:

 

Till Världens ände
Resor i Sibirien (1997)
Charter!
Ett reportage om resan till solen (1999)
S:t Petersburg
Metropolen runt hörnet (2003)
Kanal
Läroboksserie (2001-2005)
Come to Finland.
Affischer & resor.
(2007)
Med draget svärd... och sjuttiosju andra kolumner. (2009)
Över daggstänkta berg.
Finlandssvensk scouting 1910-2010. (2010)
   

 

Medverkat i


 

Tillbaka till Viborg (2005)
av Anders Mård
Åsnan och hunden som blev häst. 24 berättelser om husdjur. (2001) 

Leve boken!

Tidningsreportage i all ära, men när det finns tid - massor med tid - och ekonomiska förutsättningar, är reportageboken mitt favoritmedium.
    Hittills har jag gjort det tre gånger. Jag har skrivit en reseskildring om Sibirien och en om fenomenet charterresor. Fortfarande är det Sibirien som står mig närmast. Glädjen var stor när jag månad efter månad inte gjorde något annat än funderade på Sibirien och vände och vred på formuleringarna. Mycket av min inspiration har jag hämtat från de Stora Namnen inom reportagegenren. Här finns en lista på några reportageböcker som jag uppskattar.
    2003 utkom vår annorlunda reseguide till S:t Petersburg. Den är skriven tillsammans med journalisterna Anders Mård och Milena Parland. Boken blev nominerad för Fakta-Finlandiapriset, och blev vald till Årets resebok i Finland.
    Jag har också skrivit texterna till några av Otavas läroböcker i svenska för det finskspråkiga gymnasiet. Böckerna heter Kanal fem, Kanal Norden och Kanal världen. Det var minst sagt ett utmanande uppdrag eftersom målsättningen var att skriva kort och enkelt men ändå försöka skriva personligt, roligt och substansrikt…