Välkommen!

Jag heter Magnus Londen, jag är journalist, författare och företagare. Jag bor i Helsingfors.

Texter
Här har jag samlat utdrag ur mina böcker samt reportage, personporträtt, recensioner, kolumner etc. Jag lägger till nya texter parallellt med att de publiceras i papperstidningar.

Come to Finland & Come to Sweden
En av mina stora passioner är reseaffischer och resehistoria. I samband med projektet Come to Finland startade jag förlaget Come to Finland Publishing Ab Oy. I dag har företaget en omfattande verksamhet specialinriktat på reseaffischer, vi är tre anställda med kontor i Sockenbacka i Helsingfors. För närvarande tar det här upp en stor del av min tid – och 2015 startade vi ett svenskt företag med samma affärsidé. Gå till Come to Finland eller till Come to Sweden.

Utställning på Finlands Nationalmuseum

I februari 2017 visas mitt livs kanske största satsning upp: en utställning på Finlands Nationalmuseum med reseaffischer i original. Men det är såklart inte bara jag: Producent är de helt mästerliga Johanna Stenback och arkitekten Eymen Homsi. Mera info följer. Men läs mera här tills dess.

Eftersnack – i elva år!
Skruva på radion eller knäpp på tv-n! Varje vecka kokar Svenskfinlands hårdaste panel med Jeanette Björkqvist och jag ihop veckans Eftersnack, där jag är programledare och musikdiktator. Våra alternerande sidekickar ger den tredje länken. Det är diskussion och division, snack och babbel i sedvanlig stil. Kraft hämtar vi från odödlig musik från 1980-talet, plus minus några tiotal år. Vi har hållit på sedan 2005!

Lyssna på senaste avsnittet (07.10.2016) med Misha Eriksson som sidekick.

Yle Radio Vega: Fredagar kl. 15.03. Repris lördagar kl 20.03.
Eftersnack finns självklart också som pod på Yle Arenan och Itunes mm, och som live-streaming (fre 15.03-16).

Även på YLE FEM
Eftersnack finns också i tv-version på YLE FEM, vanligtvis söndagar kl. 16.15.
Eller se programmet som livestream på Arenan på Yle. Eftersnack finns på Facebook.

E-böcker
Boken Till Världens ände - Resor i Sibirien är slutsåld. Därför kan du beställa boktexten som pdf-dokument.

Kolumner i bokform!
Bokens titel är "Med draget svärd ... och 77 andra kolumner". Priset är 12 e hemskickad inom EU. Beställningar kan göras här via magnuslonden.net.
Läs mera...

För läsplattan
Kolumnboken finns ända sedan waaay back i december 2009 tillgänglig för läsplattan, Amazons Kindle, och blev den första nyproducerade finlandssvenska boken på Kindle.
Läs mera ...

NORR - tyskt friluftsmagasin
Jag är också delägare i och Finlandsredaktör för NORR, som är ett tyskspråkigt magasin om friluftsliv i Skandinavien. Norr är ett otroligt spännande projekt, som bygger på faktumet att det finns otaliga Skandinavien-freaks i Tyskland. Paddling, vandring, skidning, cykling mm i vårt schhhööööna Norden är temat. Beställ ett gratis provnummer av tidningen! Dessutom är jag Finlandsredaktör för Partioaittas nya kundtidning 365 som utkommit sedan våren 2012, pga tidsbrist numera främst som bakgrundskraft.
Läs mera om NORR (på svenska).
Se också tidningens tyska webbplats.

Föreläsningar
Jag brukar uppträda för institutioner, företag eller privatpersoner för att berätta till exempel om resor, om resandet som fenomen eller om mina böcker. Inom universitetsvärlden har jag dessutom föreläst om reportage, kreativt skrivande och journalistik i flera år.

Resereportagebilder
Japan, Maramures, Pyrenéerna och Hogland.
Resemål top 10 (Kodin Kuvalehti 1/2005) Vart bör man ha rest för att känna sig civiliserad och allmänbildad? Här är min lista.

Kontakt
Skriv gärna till mig om du har kommentarer om webbplatsen eller om texterna. Jag lovar att svara så snabbt jag kan.

Ha det kul!
Magnus "Manu" Londen

E-post: magnus.londen (at) gmail.com
twitter: @manulonden

www.magnuslonden.net grundades 08.03.2002
 

Reseaffischer är min stora passion! Läs mera så förstår du varför vi i dag har företag både i Finland och Sverige...


Nya artiklar
Senaste uppdatering: 07.10.2016

Läs VITA och RÖDA REDAKTÖRENS rapporter från kriget 1918.

 

Gå direkt till beställningssidan genom att klicka på bannern.

 

 

Gammal goding
Hör du till den generation som lärde sig allt livet hade att ge på discot KyExit? RockDog och allt det där?

Läs i så fall urgammal kolumn om häärliga KyExit i Helsingfors. Och kolla in vip-kortet från 1987!

Föris på nätet!

En stor kulturgärning har utförts av Jucce Enegren. Nu finns Norsens skoltidning från 1980-talet igen tillgänglig för FOLKET. Läs, njut och rys till en smula...