Lyssna på radio med stil


Detta är mitt lilla museum. Fast med en skillnad. Apparaterna är faktiskt i bruk. Kvaliteten på ljudet och stämningen hos en rörradio är oslagbar, och det är därför jag samlar lite smått på dem.Min favorit. Alltid pålitlig och så har den en fantastisk bas och diskant. Tillhörde i tiderna min farmor, så ibland tänker jag på henne när jag lyssnar på den. Modell: Grundig Hi-Fi Zauberklang, type 3060. Fyller 50 år i år (2006), och spinner som en katt. Grattis!Kolla in designen! Helt utflippad. Radion har bara långvåg och ett ganska rostigt ljud, men fungerar i alla fall. Köpte den i en mystisk butik i bortre Tölö i Helsingfors. Där stod den och väntade på mig. En sann pärla. Märke: Criler.
Ytterligare en schööönhet. Används dagligen på sommarn i Pargas, ursprungligen min sambos mormors apparat. Klanderfritt fungerar den än i dag. Jagade länge och väl en ny glödlampa till instrumentbrädet, och hittade slutligen den rätta hos en sann glödampsentusiast i Esbo. Mysigheten var med andra ord räddad. Märke och modell på radion:
Philips novoSonic (B5SF62A). Tillverkad i Finland år 1957. Se på roliga gamla annonser för Philips rörradioapparater.
Ser ut som en manick från en sci-fi film från 1930-talet, och det är väl ungefär vad det är. En svensk radio som hade reklamtexten "Unik, trendig radio från 1935" på loppiset i Pargas. Märke: Radiola.

Blev du beroende? På den här sajten finns bilder på 95 000 antika radioapparater...